Inici sala de premsa

Acte de presentació del Campus per la Pau i la Solidaritat de la UOC

 

Versió per a imprimirRecomana la notícia

solidaritat.jpg19/07/2006.- La UOC presenta el Campus per la Pau i la Solidaritat, una iniciativa que té l’objectiu d’oferir l’experiència de la Universitat en matèria de comunitats virtuals i formació en línia als projectes de cooperació i solidaritat. L’acte tindrà lloc el 21 de juliol a les 10.00 hores a la seu de la Universitat (av. Tibidabo, 39) i hi haurà la rectora Imma Tubella, el director d’aquesta iniciativa, Eduard Vinyamata, i el vicerector d’Investigació en Cooperació de la Universitat AbdelMalek Saadi (Tetuan, Marroc), Ahmed El Moussaoui, que exposarà la seva experiència en un projecte d’alfabetització digital.

Barcelona

El Campus per la Pau i la Solidaritat és una iniciativa amb vocació internacional que vol coordinar, canalitzar i impulsar els esforços dels diferents sectors de la comunitat universitària en matèria de cooperació al desenvolupament i donar-hi suport.

La UOC participa, mitjançant el Campus per la Pau i la Solidaritat, en l’assessorament i recerca en el desenvolupament i la implantació de l’ús de les tecnologies de la informació en la cooperació, ofereix un espai virtual a les entitats sense finalitat de lucre i gestiona projectes per a hostatjar oficines virtuals i accions de cooperació.

Pel que fa a la comunitat UOC, vol vehicular i instrumentar les iniciatives de cooperació i voluntariat. Per exemple, ofereix als universitaris la possibilitat de fer tasques de voluntariat en àmbits com la producció web o l’assessorament a ONG, i també activitats acadèmiques centrades en aquests àmbits.

Així mateix, la UOC impulsa iniciatives de formació virtual en aquests camps oferint cursos de postgrau en l’àrea de cooperació internacional i cursos liderats per les mateixes ONG o per la Universitat.

Un dels projectes que estan en marxa és Viure, conviure i sobreviure, una iniciativa amb “la Caixa” per a produir materials educatius digitals d’autoaprenentatge per a població en risc social. També es porten a terme cursos de formació virtual juntament amb l’Observatori de Cooperació en el Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, i també amb Enginyers sense Fronteres, Creu Roja, Fundació Salvat, etc. 

Projecte d’alfabetització digital al Marroc

En el marc d’aquest acte, el professor i vicerector d’Investigació en Cooperació de la Universitat AbdelMalek Saadi (Tetuan), Ahmed El Moussaoui, presentarà el programa d’alfabetització digital i transferència de metodologia d’aprenentatge virtual que porten a terme conjuntament la UOC i aquesta universitat marroquina. Aquest projecte, començat el juliol de 2005, planteja una alfabetització digital global que es desenvoluparà de manera paral·lela i integrada en quatre àmbits específics per a arribar a les universitats, a la societat civil, a les escoles i a la població en general d’aquest país mediterrani.

Els objectius d’aquest projecte són dotar la societat marroquina de les eines i coneixements de formació virtual, formar el personal docent i no docent de les universitats i sensibilitzar personalitats rellevants de la societat civil en les possibilitats de les TIC aplicades a la formació a distància.

Durant aquest primer any ja s’han fet cursos de formació de formadors en què han participat més de cinquanta professors universitaris i representants del Ministeri d’Educació de Tànger i Tetuan i un curs per a personal docent no administratiu de les mateixes institucions.  

Enllaços relacionats:

Contacte mitjans

Tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació?

Telèfon: 93 253 23 00

+ informació

Cerca notícies

Cerca paraules que apareixen en el títol i el text.